The Famous Files

Olemme siirtyneet Aalto-yliopiston kynnykseltä jo eteisen puolelle. Viimeistään nyt on hyvä miettiä millainen meininki uudessa laitoksessa tulisi olla. Haluammeko olla osana tiedeyhteisöä, jonka jäsenyksilöt ensin pähkäilevät ja tuskailevat jonkun ongelman tai asian parissa ja sitten itsekkäästi pimittävät tiedot, tulokset, ajatukset, kokemukset ja vinkit toisilta jäseniltä?

Emme todellakaan! Fiksuintahan olisi, että oppimisduuni voitaisiin aina aloittaa edellisten oppijoiden duunien pohjalta. Näin päästään yhä korkeammalle ja korkeammalle.

Ainakaan aikaisemmin kyseinen yhteishenki ei ole puhaltanut ainakaan Otaniemen käytävillä. Esimerkiksi kirjatiivistelmien pimittämistä olen TKK-urani aikana kuullut perusteltavan sillä, että tiivistelmän löydettyään professori tai muu tentin laatija saattaisi erehtyä kysymään asioita, jotka puuttuvat tiivistelmästä.  Tällainen haastava tilannehan olisi kaikkien etu. Toinen syy pimittämiselle on puhdas itsekeskeisyys. Kun olet haalinut itsellesi kaikki tenttikirjasta tehdyt tiivistelmät, voit rauhassa keskittyä niiden lukematta jättämiseen.

Seuraavasta hakemistosta löytyy siis tiivistelmiä kirjoista (prisma, logistiikka, estetiikka, markkinointi, viestintä, pso, työpsyka, …), vanhoja harjoitustöitä, kanditutkielmani docx-tiedosto sekä statement of purpose -esimerkki vaihto-opiskeluhakua varten. Mikäli joku tiedostoista on sinun tekemäsi ja haluat sen ehdottomasti pois WWW:stä, ota yhteyttä.

(Tiedostot pyyhkiytyneet TKK:n palvelimelta. Kiitos kaikille kuluneista vuosista.)