Herätys!

En ole taas kirjoittanut mitään yli puoleen vuoteen. Syy tähän on sama (typerä) miksi aikanaan lopetin piirtämisen ja koodaamisen. Yläasteelle mentäessä huomasin miten taitava muuan Dimitrij oli, rekrytoidessani ensimmäisen työntekijän yritykseeni huomasin, miten taitava muuan Mikko oli ja bloggaillessani yliopistoiässä huomasin miten taitava muuan Frank oli. Nolottaa kirjoittaa mitään, koska muut ovat niin paljon taitavampia ja tuntuu, että joka alalla jollain riittää aina kummallisesti aikaa perehtyä faktoihin ja numeroihin, joilla voidaan aina argumentoida jos jonkinlaisia mielipiteitä.

Tämä minun on kuitenkin pakko kirjoittaa; koittakaa nyt maahanmuuttokriitikot ja “tunkekaa innovaatiot perseeseenne” -tyypit herätä tähän maailmaan. Minkälainen tämä maailma tänä päivänä sitten oikein on? Järjestimme ystävieni (=yhtiökumppanit ja työntekijäni) kanssa perjantai-iltana avoimen lähdekoodin hackathonin, jossa me keskenään kilpailevat toiminnanohjausjärjestelmätoimittajat yhdessä käänsimme Odoon suomenkielistä versiota kaikkien saataville.

Maanantaiaamuna kun joku aloitteleva työttömäksi jäänyt salolainen starttirahayrittäjä klikkaa itselleen odoo.com:sta käyttöön firmanhallintatyökalun, silmien eteen ponnahtaa selvällä suomenkielellä taloushallinto, varastonhallinta, myynnin hallinta, jne. Vastaavaa tapahtuu myös kun Avoin.Systemsin kilpailija asentaa maanantaina omalle asiakkaalleen tuoreen Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän.

Herätys! Kiitos!

This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.