Ero

Olemme Lauran kanssa päätyneet sulassa sovussa ja loistavassa tiimihengessä jatkamaan parisuhteellisesti eri suuntiin.

Eroprosessimme alkoi todella kovalla intensiteetillä viime vuoden syksyllä. Syysjakso oli aikaa, jota en pystyisi ihan pian kokemaan uudelleen. Yhteisten visioiden ja itselleni yllättävän tärkeän viimeisen konservatiivirippeen eli ydinperheidean mureneminen sekä arvojen ja prioriteettien uudelleenasettelu oli rankkaa. Huomasin, että ahdistus seurasi paikkoihin, joihin sillä oli aiemmin ollut jyrkkä porttikielto: pipolätkäjäälle, jääkiekkokaukaloihin ja Kuortaneenkadun konttorilleni.

Kevät toi mukanaan valon, lämmön, jäiden sulamisen ja henkisen havahtumisen. Aloin löytää prosessin hyviä puolia, joista suurimpina olivat erilaisten tunteiden kokemisen arvostaminen, omaan itseeni tutustuminen, lukeminen, ystävien kanssa syvällisten keskusteleminen ja ennen kaikkea oman arvomaailmani tärkeimpien palasten paikkojen uudelleenjärjestely.

Laura, olen todella kiitollinen tästä nyt päättyvästä aikuiselämäni merkittävimmästä ajanjaksosta, joka käynnistyi ensimmäisen TKK-fuksivuoteni 2006 joulukuussa ruotsinlaivan tanssilattialla. Jakso toi mukanaan aikuistumisen, omistusasunnot, ammatit, urat ja uskomattomia yhteisiä retkiä ties minne, mutta kaikista tärkeimpänä nämä kaksi ihanaa lasta, elämäni tärkeimmät ihmiset. En voisi kuvitella heille parempaa äitiä kuin sinä. Jatketaan parasta mahdollista osaamaamme kasvatustyötä yhdessä. Laura, kiitos myös kaikesta valtavasta tuesta, mitä olet tarjonnut kaiken arkikiireen keskellä. Oli kyseessä sitten firmani, urheiluseurani, hyväntekeväisyysyhdistykseni tai muut monista säädöistä, olet aina olet jaksanut kuunnella ja tuoda tuoretta näkökulmaa niiden eri käänteissä.

Jatkamme siis matkaa paljon yhdessä kokeneina ystävinä. Kiitos vielä kaikesta tähänastisesta, Laura.

Ystävämme, olkaa yhä rohkeasti yhteyksissä meihin molempiin, yhdessä tai erikseen. Olemme molemmat samalla puolella – rakkauden puolella.

Tässä vielä kevennykseksi pari kivaa valokuvaa matkamme varrelta:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=465955016133

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10158073215711134

https://www.facebook.com/photo?fbid=10159672344886134

Posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat | Comments Off on Ero

Ihmissuhteiden pinta-ala

Googlasin nimeäni. Löysin tämän upean median, joka valitettavasti on ainut päiväkirjan kaltainen asia, joka on tallella – Kiitos Avoin.Systems Oy!  

Ryminällä startanneen individuaatioprosessini takia omien vanhojen kirjoitusteni löytyminen ja lukeminen oli valtava pelastus. Tähän havahduttuani, päätin kontribuoida eilisen oivalluksella, jotta Svante 10 vuoden päästä pääsisisi ihastelemaan tai kummastelemaan ajatusta. Tänään tein uusien ystävieni avulla löydöksen, että ihmissuhteiden laatu on mitattavissa pinta-alana. Sen määrittää kesto ja syvyys.

Aiemmin ajattelin, että pituus on kaikki kaikessa, mutta nyt olen havahtunut “faktaan”, että tarpeeksi kovalla ihmissuhteen syvyydellä voidaan silmänräpäyksessä virittää pinta-ala, joka peittoaa pituuteen nojaavan alan.

Posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat | Comments Off on Ihmissuhteiden pinta-ala

Herätys!

En ole taas kirjoittanut mitään yli puoleen vuoteen. Syy tähän on sama (typerä) miksi aikanaan lopetin piirtämisen ja koodaamisen. Yläasteelle mentäessä huomasin miten taitava muuan Dimitrij oli, rekrytoidessani ensimmäisen työntekijän yritykseeni huomasin, miten taitava muuan Mikko oli ja bloggaillessani yliopistoiässä huomasin miten taitava muuan Frank oli. Nolottaa kirjoittaa mitään, koska muut ovat niin paljon taitavampia ja tuntuu, että joka alalla jollain riittää aina kummallisesti aikaa perehtyä faktoihin ja numeroihin, joilla voidaan aina argumentoida jos jonkinlaisia mielipiteitä.

Tämä minun on kuitenkin pakko kirjoittaa; koittakaa nyt maahanmuuttokriitikot ja “tunkekaa innovaatiot perseeseenne” -tyypit herätä tähän maailmaan. Minkälainen tämä maailma tänä päivänä sitten oikein on? Järjestimme ystävieni (=yhtiökumppanit ja työntekijäni) kanssa perjantai-iltana avoimen lähdekoodin hackathonin, jossa me keskenään kilpailevat toiminnanohjausjärjestelmätoimittajat yhdessä käänsimme Odoon suomenkielistä versiota kaikkien saataville.

Maanantaiaamuna kun joku aloitteleva työttömäksi jäänyt salolainen starttirahayrittäjä klikkaa itselleen odoo.com:sta käyttöön firmanhallintatyökalun, silmien eteen ponnahtaa selvällä suomenkielellä taloushallinto, varastonhallinta, myynnin hallinta, jne. Vastaavaa tapahtuu myös kun Avoin.Systemsin kilpailija asentaa maanantaina omalle asiakkaalleen tuoreen Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän.

Herätys! Kiitos!

Posted in Diary | Comments Off on Herätys!

Pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan

Pakko avautua jonnekin. Ehkä tää on hyvä paikka, kun täällä on taas ollut niiiin hiljaista. Monissa asioissa olisi nyt paljon fiilisteltävää: perhe, firma, duunikaverit, mutta keskitytään nyt urheiluun.

Perustin parin kaverin kanssa 2011 oman urheiluseuran. Seuran nimeksi valikoitui Käpylä Maanantai Presidentillinen Palloseura (lue lehdestä miksi, s. 4). Koko homman pointtina oli, että kovakoodataan jokaviikkoinen ajankohta, jolloin nähdään frendejä ja urheillaan samalla – urheillaan, ei kuntoilla! Parisuhteellisena ja perheellisenä miehenä tämä konsepti on osoittautunut korvaamattomaksi. Seuran toiminnan myötä olen saanut huikeita uusia ystäviä seuraan liittyneiden kavereiden kavereiden kautta ja uudelleenlähentynyt vanhojen LoKV-, laivasto-, Salo HT -, BK-46-, TKK-, Stanford-, NTU– ja Web-veistämö-kavereiden kanssa – eikä pidä unohtaa rakasta pikkuveljeä, jota on nyt etuoikeus nähdä joka viikko. Kiitos kaikki! KMPP:n lajeina ovat tällä hetkellä (in particular order) pipolätkä, jääkiekko, fudis ja futsal.

Viime syksynä saimme huikean idean: järjestetään pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan! Nyt yht’äkkiä homma on oikeasti tapahtumassa! Tästä tässä vaiheessa (16.1.) jättimäinen kiitos Jääpuistolle, Helsingin liikuntavirastolle, Gatoradelle, Helsingin Jokereille ja sanoinkuvaamattoman mahtaville ystäville, joiden kanssa tätä on saanut tehdä. Ilmastonmuutosta vastaan pelataan Helsingin Jääpuistossa ja Kaisaniemessä su 8.2.2015! Tuu mukaan! Rahakuvioiden helpottamiseksi ja läpinäkyvöittämiseksi perustimme idean ydinporukan ja muiden innokkaiden kanssa Käpylä Maanantain rinnalle uuden rekisteröidyn yhdistyksen Pond Hockey ry:n, jonka nimissä tapahtuma nyt järjestetään.

Ilmastonmuutoksen ja tämän pallon tulevaisuus kirjoitetaan kabineteissa, joihin mulla ei ole pääsyä. Tää on nyt tällä hetkellä parasta mitä mä osaan tehdä. Toivottavasti tästä iskostuu sulle joku muistijälki pipolätkän ja ilmastonmuutoksen välille.
Keväällä valitaan vissiin joku eduskunta?

Save Pond Hockey - Käpylä Maanantai  - Sörnäinen - Pipolätkä

Posted in Diary | Tagged , , , | Comments Off on Pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan

Pari internet-kaverii Briteistä kävi Käpylä Maanantain vieraana

Maailma vuonna 2014 on käsittämätön! Cambridgeläinen Chris laitto viestiä Facebook-sivumme kautta, kyseli missä Helsingissä pelataan pipolätkää. Olivat nähneet meidän Arin koodaamia upeita videoita YouTubessa. Miesten tarkoituksena oli kierrellä eurooppalaisia pipolätkäpääkaupunkeja ja kuvata pienimuotoinen pond hockey -dokkari.

Kutsuimme pojat mukaan Käpylä Maanantai -peleihimme ja tässä tulos:

Mä rakastan tätä pientä maailmaa. En pysty kattoo tätä pätkää ilman että tippa valuu poskipäätä pitkin. Upee kunnianosoitus meidän touhuille!

Lämmin kiitos Chris Kibui (hockeytutorial.com), Chris Curtiss ja Josh Turley!

Posted in Päiväkirja | Tagged , , , , | Comments Off on Pari internet-kaverii Briteistä kävi Käpylä Maanantain vieraana

Jollaan lisää Android-kauppoja ja sovelluksia

Jollan mukana tulevan Yandex.Storen hakualgoritmi on käsittämätön. Esimerkiksi hakusanalla “Angry Birds” ei löydä Rovion naputtelemaa peliä, vaan ison läjän varastetun brändin taustakuvia, muistipelejä, ristinollia ja muuta kuraa.

Onneksi Yandex.Storen nostossa näkyi linnut ja munat. Tajusin haun typeryyden.

20131204131708

Onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Heitin Jollaani Amazonin Android -kaupan. Sieltä on sovelluksia ja ne myös löytyy. Tee näin:

  1. Jollalla: http://www.amazon.com/gp/mas/get/android
  2. Paina Download the Amazon Appstore.
  3. Kauppa-asennus latautuu tänne: Settings -> System settings -> TRANSFERS
  4. Asenna
  5. Nauti

5 = Sovellukset löytyy, Facebook toimii (Jollan omalla mobiiliselaimella nuhaisesti).

Posted in Tekniikka | Tagged , , , | Comments Off on Jollaan lisää Android-kauppoja ja sovelluksia

Testing out SOME stuff

Posted in Päiväkirja | Comments Off on Testing out SOME stuff

Miksi täällä on niin hiljaista? — Mielipiteitä mielipiteistä

Moi!

Edellisestä kunnollisesta merkinnästä on kulunut yli vuosi. Kiva että tulit nyt kuitenkin käymään. Mistä tämä bloggaamattomuus johtuu? Vaikka aikaa kuluu kahden ihanan pikkuäijän kanssa, tutkimushommissa, weistelyissä ja maanantaimanageroinnissa, en todellakaan aio viitata valheellisesti ajan riittämättömyyteen.

Varsinainen syy löytyy väreistä. Musta (=black) tuntuu, että varsinkin nyt tokan pojan myötä asiat on saanut vähän rikkaampia ja monesti myös haaleampia sävyjä. Maailma ei todellakaan ole mustavalkoinen. Interwebsissä ihmiset jaksaa ottaa kantaa mitä typerimpiin ja etenkin vähäpätöisimpiin asioihin (esim. svante.fi/category/mielipidekirjoitukset pari sivuu taakse). Hyvin usein vaikuttaa siltä, että eri mielipiteiden edustajat kuvittelevat edistävänsä jotain isoa hyvää – keinot, välineet ja näkökulmat vain vaihtelevat. Valkoisen tai mustan valitseminen tuntuu minusta mahdottomalta.

Toki maailmassa on asioita jotka yhä ovat mielestäni ehdottomia. Näistä mainittakoon ihmiseten samanarvoisuus (en nyt mene siihen). Harmittavasti toisen minulle aiemmin ehdototoman asian kestävyyden (luonto, ilmasto, pallo) ehdottomuus on alkanut huojua. Monet ystäväni, mm. Ville, Steve ja Martti, ottavat asian mielestäni ihailtavalla asenteella. Mä oon jotenkin pihalla. Onks muovipussit pahasta? Autoilu? Kertismukit? GMO? CO2? Hitto! Unikino teki aiheesta aika mageen pikadokkarin:

Onko kysymys siis siitä, millaista lastemme tai lastenlastemme elämä tulee olemaan? Ihmisten suojelua? Hitto kun ton päälle ei vielä voi rakentaa. Ehkä siksi mm. Kiinaa ei kiinnosta. Sain tästä tässä vaiheessa (pitää kattoo jos myöhemmin…) aikaan vain aatosaihion: voisiko kauneuden ja rumuuden eli jollain tavalla estetiikan päälle rakentaa perustelut? Kiinalainen toveri kertoi kuinka tehtaat Pekingin lähettyvillä suljettiin hyvissä ajoin ennen olympialaisia, jotta sininen taivas saataisiin esiin. Pari ruminta näkemääni asiaa: 1) Muoviroskan täyttämä kallionkieleke Shimlassa 2) Sohvien, telkkareiden, täyttämä joenuoma Sofiassa.

Posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat | Tagged , , , , , | Comments Off on Miksi täällä on niin hiljaista? — Mielipiteitä mielipiteistä

iPhone 3G nopeammaksi — make iPhone 3G faster

Uusi puhelin vuoden välein ja vanha roskiin? Ei käy! Poistin oman puhelimeni kesällä 2008. Liittomme on siis kestänyt kansantaloudellisesti jo hävyttömän pitkään. Kotinappi- ja näyttökorjauksia olen toki suorittanut, mutta luurin hitaus on alkanut ärsyttää.

Sain (ehkä) vauhtia tällä. Kokeile ja kerro toimiko sulla. / Try this and let me know if it helped:

  • Settings -> General -> Home Button -> Spotlight Search -> täältä kaikki (turhat eli kaikki) ruksit pois / everything off

 

Posted in Tekniikka | Tagged , , , | Comments Off on iPhone 3G nopeammaksi — make iPhone 3G faster

Omalla(?) nimellä ja naamalla

Viikot hurahtaa hiton nopeesti, mutta tää on pakko kirjottaa edes nyt muistiin.

Kaksi viikkonloppua sitten oli 10.3. eli 3/10 eli three-ten eli oiva ME310-reunion-päivä. Starttasimme illan Heurekalla, joka muuten näin varttuneemmalle on muutakin kuin fillari vaijerilla ja piikkimatto (ja ruskea paperipussi omenoineen, juustosämpylöineen ja pillimehuineen). Aivan mahtava mesta! Erityisesti 20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttely osui ja upposi. Yksi kyseisen näyttelyn osa oli etämielenosoitus, jossa kävijät saivat videokopissa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Kävijöiden tallentamia vastauksia ja perusteluja pystyi tsekkailla isolta skriiniltä koppien vieressä.

Yksi kysymyksistä oli: “Pitäisikö maahanmuuttoa kaupunkiin lisätä?”
Noin 50–50-jakautunut äänimäärä harmitti ja nolotti. Aloin klikkailla auki perusteluja puolesta ja vastaan. Videokopin käyttöliittymän takia lähes kaikissa videoissa vastaajat vain istuivat hölmönä ja vilkuilivat kameraa. Myös oman videoni ensimmäiset sekunnit kuluivat näin. Vastustajien joukossa oli video, jolla kolme alakoululaista työttöä kikattelivat ja huutelivat:

Ei! Eiiii… Ei todellakaan mitään hemmetin somaleita, kurdeja ja muita ählämeitä!

Positiivisen puolen yhdessä videossa ehkä Kurdistanista kotoisin oleva nuori isä piti rakastavassa sylissään pientä tyttöä ja silitti tämän poskea.

Miksi, MIKSI osa suomalaisista vanhemmista myrkyttää lastensa päät niin, että niissä muhii ja niistä pääsee ulos rasistisia ajatuksia? Kuvottavaa!

Olin pakahtua ylpeydestä, kun 1,3-vuotias poikani sanoi kierrätyskeskuksessa “AN-KKKA” ja osoitti kokopunaista muoviankkaa, vaikka kaikki veijarin tähän asti näkemät ankat olivat olleet keltaisia.

Posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat | Tagged , , , , | Comments Off on Omalla(?) nimellä ja naamalla