Vasemmistoremontit

Paavo Arhinmäki valittiin tänään odotetusti vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Vasemmistoliitto lähti siis eurovaalitappion jälkeen peesaamaan sosiaalidemokraattien jo aikaisemmin suorittamaa julkisivuremonttia. Julkisivuremontti on ihan OK, mutta poliittisen kentän vasemman laidan tulisi mielestäni kohdistaa voimavaransa suurempiin ja merkittävimpiin toimiin.

Omissa mielikuvissani punertavampaa siipeä vaivaa, että se ei todellisuudessa osaa asettaa ja esittää maailman nykymenolle mitään todellista kilpailevaa vaihtoehtoa. Vasemmisto keskittyy lähinnä uusliberalismin hienosäätöön ja epäolennaisista asioista valittamiseen. Entä jos vasemmistopuolueet ryhtyisivät puuhaamaan putkiremonttia, jonka valmistumisen jälkeen Suomen, Euroopan ja maailman putkistossa virtaisi rahan sijasta luonnonmukainen, lämmin, arvokas veri?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vasemmistoremontit

  1. Ei sovi yliopistomiehienkään unohtaa työtätekeviä. Vasemmisto pitää AY-liikkeiden puolta (suurimpana SAK-SDP -allianssi) ja ilman AY-liikettä on työntekijä heikoilla jäillä. Perusduunarilla ei ole edunvalvonnallisia kykyjä riittävästi kyetäkseen _reiluun_ paikalliseen sopimiseen. Kolmikanta on säilytettävä vaikka eräät poliitikot ovatkin viimeaikoina toitottaneet sen hylkäämisen puolesta. Edes kalliilla lahjontarahalla piirrätetyt vaalimainokset ja konsulttitoimistolta ostetut muodikkaat iskulauseet eivät tuo leipää huijatun ja irtisanotun työmiehen perheelle.

    • Svante says:

      Olet kyllä varsin oikeassa, Toveri! Megavahvassa ammattiyhdistysliikkeessä piilee tosin myös omat vaaransa liikuttaessa globaalin markkinatalouden hupenevalla mannerjäätiköillä.

      Pohdinnoissa olen koittanut pyöriskellä syvällä — kyseisen kapitalismijäätikön alapuolella. Kuinka vasemmisto voisi saada juurtumattomat liikkuvat äänestäjät piirtämään viivansa punaisella? Olisiko maailmasta mahdollista rakentaa erilainen?

  2. Niin, siinä on todellakin kysymys. Jopa siksi, että olen itsekin ajautunut äänestämään eri puolueita.. Ehkäpä ensikäteen riittää se pintamaalaus ja tulevaisuudessa, kun nuorempi polvi varrttuu niin vasemmisto voi ratsastaa pehmeällä globalisaatiolla ja solidaarisuudella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *