Vasemmistoremontit

Paavo Arhinmäki valittiin tänään odotetusti vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Vasemmistoliitto lähti siis eurovaalitappion jälkeen peesaamaan sosiaalidemokraattien jo aikaisemmin suorittamaa julkisivuremonttia. Julkisivuremontti on ihan OK, mutta poliittisen kentän vasemman laidan tulisi mielestäni kohdistaa voimavaransa suurempiin ja merkittävimpiin toimiin.

Omissa mielikuvissani punertavampaa siipeä vaivaa, että se ei todellisuudessa osaa asettaa ja esittää maailman nykymenolle mitään todellista kilpailevaa vaihtoehtoa. Vasemmisto keskittyy lähinnä uusliberalismin hienosäätöön ja epäolennaisista asioista valittamiseen. Entä jos vasemmistopuolueet ryhtyisivät puuhaamaan putkiremonttia, jonka valmistumisen jälkeen Suomen, Euroopan ja maailman putkistossa virtaisi rahan sijasta luonnonmukainen, lämmin, arvokas veri?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.