VR ja kivinen (rauta)tie

Talvi yllätti junailijat. Uusi Suomi kirjoitteli tänään Pendolino-fiaskosta (US 30.3.10).  Junien talvisuorituskyvystä en jaksa jauhaa, mutta yhtiön henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen kummastuttaa lausunnoillaan. Pendolino-lippujen mahdollista hinnanalennusta koskevaan tiedusteluun hän vastaa vähintäänkin mielenkiintoisella tavalla:  “Sopiva hinta on se, mitä myyjä pyytää ja ostaja maksaa. Eikös se näin ole markkinataloudessa”.

Mitä tekemistä VR-Yhtymällä on markkinatalouden kanssa?

Paljonkohan normaali-ihmisen lipusta Raaseporiin (<80 km & 22,40 €) menee Dynamolle? Väkisinkin muistuu mieleeni indokiinalaiset junailuhinnat.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to VR ja kivinen (rauta)tie

  1. Atte Hinkka says:

    Kallista on tuo meno Raaseporiin. Itseäni sieppaa eniten yöjuna pohjoiseen (joka maksaa karvan alle 40 euroa) ja sen 49 euroa maksava makuupaikka, josta ei tosiaankaan saa opiskelija-alennusta.

  2. Ite tykkään siitä et junalippu Lahdesta Karjaalle maksaa about kerrallaan saman verran kun Helsingistä Karjaalle 🙂 Harmittaa kyl jos haluis matkanvarrella pysähtyy Helsingissä..

  3. On hinnoissa jotain vikaa, jos 51,87 eurolla pääsee lentäen Milanoon.

  4. Pääsee joskus halvemmallakin, syksyllä lensin Valenciasta Milanon kautta Tampereelle 16 eurolla. Juna Tampereelta Helsinkiin olikin sitten 16,80 e opiskelija-alennuksellakin! 😀

  5. Uskomatonta! Tunneli Tallinnaan ja hinnat huokeemmiks!

  6. Atte Hinkka says:

    Kannatan. Nyt heti vaikuttamaan…ryhmä pystyyn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *