“Maassa maan tavalla!” ja elitistipopulismi

Kuuma sivistynyt (ks. Suomi 24) keskustelu sai kipinän Jutta Urpilaisen “Maassa maan tavalla” -tokaisusta ja Anni Sinnemäen vastareaktiosta.  Sinnemäki kiiruhti – aivan oikein – moittimaan moista retoriikkaa.  Mikä on maan tapa? Suomessa todellakin on enemmän kuin yksi tapa elää.

Tähän pitkäperjantaihin mahtui molemmat aiheeseen liittyvät ääripäät. Ensinnä Hesari (HS 2.4.10) kertoo, kuinka Glo-hotellin huumepelleilyssä syytetään muutamia BB-suomalaisia ja HC-ulkomaalaisia. Maassa maan tavalla!

Toinen ääripää toteutui silmiemme edessä. Asuimme Hauhonpuiston pysäkillä ulos skurusta. Viinankatkuinen vanhus kaatui. Suomalaismatkustajat kävelivät ohi. Somaliherrat auttoivat miehen jaloilleen. Ulkomaalaiset eivät noudattaneet Urpilaisen kehotuksia. Maasta pois!

Vihreän vastaiskun jälkeen demarit syyttivät puoluetta populismista. Populistiksi syyttämisestä on tullut uutta elitistipopulismiä. Toivoisin medialta kattavaa kuvausta maahanmuutosta ja puolueilta konkreettisia keinoja eroavaisuuden voimavaran hyödyntämiseksi ja ulkomaalaisten hyvinvoinnin takaamiseksi.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , . Bookmark the permalink.