Summa militaris

Kahden “kuudelkuukaudelvege” -miehen keskustelut satakakkosessa virvoitti taas ajatuksenjuoksua SA:n peruskompastuskulmakivistä. Itse(hän) pasifistina valitsin armeijan vasta tajutessani meneväni puolustusvoimiin.

Varusmieskoulutuksessa tulisi jatkuvasti pitää mielessä puolustusvoimien tarkoitus. kaikki varusmiehet, opistouspseerit, upseerit sekä sahhit palvelevat samasta syystä: oppiakseen puolustamaan suomea hyökkääjiä vastaan. miksi jo P-kaudella alikersanttien, jotka luulevat nyt kulmarautoinensa olevan niin isoja herroja, päätehtävänä on “hajoittaa mokkelit”? Samaa ulostetta täydentää parin viikon päästä reserviupseerikoulussa hienon tutkinnon suorittaneet salmiakkimiehet. Eivätkä ammattisotilaatkaan käytöksestä helpolla erota puolustusvoimien motiivia.

Laivastossa sentään kaikki ovat enemmän samassa veneessä, mutta myös siellä ihmisarvo varsinkin upseereiden mielestä mitataan hihassa olevan keltaisen värin prosentuaalisella osuudella mustasta väristä. Nyt sitä inspiroivaa tapaa motivoida!

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat. Bookmark the permalink.