Tappion päivä

Venäjä koittaa nousta edesmenneen Neuvostoliiton tasolle maailman supervaltojen ja maailmanpoliittisien vaikuttajien kööriin. Vaikka yleensä Svanten löytää vähemmistöjen oikeuksien puolelta, puuttuminen suvereenin Viron sisäisiin aisioihin tuohduttaa mieltä.

Patsaan siirtäminen on toki myös Viron puolelta aivan ylimääräistä brassailua EU- ja NATO-jäsenyydellä Moskovan suuntaan, mutta silti. Venäjä myös kokeilee kepillä kylmän sodan aikanaan jäädyttämää jäätä. Yhdysvaltain ohjustorjuntajärjestelmä ei välttämättä lämmitä Putinin mieltä, mutta on järjetöntä haastamalla haastaa riitaa.

Myös Kosovossa Venäjä laittaa oman kieroksi vääntynen ulkopoliittisenlusikkansa soppaan, vaikka Ahtisaarella olisikin jo gourmet-resepti hallussa. Miten valtio voi olla näin lapsellinen? Miksi kaikesta pitää yrittää saada kinaa aikaan? Kohta mietitään taas, mikä meni vikaan.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat. Bookmark the permalink.