Innovaatioita yliopistoon!

Minua harmittaa monien negatiiviset asenteet tulevaa huippua yliopistoa kohtaan. Vasemmistolainen oppositio pelkää, että Helsingin ulkopuoliset yliopistot eivät välttämättä pääse tasapuolisille osingoille talouselämän tarjoamasta rahoituskakusta. Lisäksi oppositiota pelottaa, että markkinavoimat rupeavat sanelemaan yliopistoiden toimintaa.

Mielestäni on melko oikein, että Perähikiän yliopisto, johon pääsee opiskelemaan tuotantotaloutta ja teknillistä fysiikka osaamalla ratkaista toisen asteen yhtälön, saa vähemmän rahaa kuin TKKTaiKHSE. Entä mikä on se paha, jota yksityisen rahan sijoittajat voivat yliopistolta vaatia? Laadukasta opetusta ja tutkimusta? Uusia innovaatioita, jolla Suomi voi vastata informaatioyhteiskunnan mukaanaan tuomiin uusiin haasteisiin? Nyt varoivaisuutta!

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.