Joulu Aasiassa

Thaimaan saaret täyttyvät joulun alla, yllä ja päällä pohjoismaisista kaakaovivahdetta hamuavista maitonaamoista. Kovasta yrityksestä huolimatta todellinen joulu oli jäädä tänä vuonna kokematta. Se jokin vain puuttui.

Koh Sametin illassa tapahtui ihme. Bongasimme taivaalla kirkkaan tähden, jota lähdimme seuraamaan. Tähti johdatti meidät takaisin Bangkokiin, Sami Heikkisen Aalto Kitcheniin (Sun Square 1035/6, Soi Silom 21). Tarjolla oli joulu: ruoka, juoma, musiikki, joulupukin kuumalinja, tunnelma…! Vaikka matkalla muuten kartetaan kaikkea suomalaisuuteen viittaavaa, voin suositella kyseistä elämystä lämpimästi.

Koska budjetti on tiukka, jouduimme nappaamaan jatkolennon joulupäivälle. Kone suuntasi Kiinan tasavaltaan, Taiwaniin. Taipei oli todella mieluinen mesta. Kaupunki toi mieleen Tokion mainiot muistot. Buddhalais-kungfuzelaisella saarella oli todella jouluinen tunnelma. Tutumpi keli ja kieli toivat mukavat lisämausteet.

Nyt katselemaan, kuinka vuosi vaihtuu Manilassa… Nähdään ensi vuosikymmenellä!

EDIT: Tai en tiedä uskaltaako Suomeen edes palata. Manilakin tuntuu turvallisemmalta kuin Suomi. Sellon ampumavälikohtausta ei olisi enää saanut tapahtua (“The incident is Finland’s third major shooting in the past two years”, BBC)!!
Syvimmät osanotot ohrien omaisille (T_T)

This entry was posted in Päiväkirja, Singapore and tagged , , , , . Bookmark the permalink.