Äänestäminen kansalaisvelvollisuus?

Monet ystäväni ja tuttuni ovat kertoneet täyttävänsä kansalaisvelvollisuutensa kirjoittamalla numeron lappulle. Olenkin pitkään miettinyt, kumpi on viisaampaa: äänestää täyttääkseen velvollisuuden, vai jättää kokonaan äänestämättä? Utopian kylässä ihmiset olisivat aidosti kiinnostuneita asuinkuntansa asioista ja odolisivat innolla odottaneet myrskyisänä sarastanutta vaalipäivää.

Vaikka neljä vuotta sitten yritin toppuutella kaikkia ystäviäni Karjaan uurnille, nyt asenteeni taitaa olla toinen. Jos kuntalainen tahtoo nukkua äänestyksessä, se sallittakoon. Ainoa toiveeni on, ettei päätös äänestämisestä tai nukkumisesta perustu minkäänlaiseen dogmatismiin. Jokaisen tulisi objektiivisesti asettaa molemmat vaihtoehdot vadille ja tarkistaa vaa’ankielen kulma.
Itse lähden nyt äänestämään.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.