Kuntavaaleista ja sähköisestä äänestämisestä

Iltalehti uutisoi tänään otsikolla “Kepun kriisi: Omille riitti” keskustan mahdollisia ministerivaihdoksia. Itse en nyt aivan pysty ymmärtämään, mikä yhteys on valtioneuvoston jäsenten eduskunnalta saamalla luottamuksella ja sillä, että äänestetäänkö kuntien valtuustoihin naapurin Elmeriä (kesk) vai työpaikan Penaa (vas). Hallitusneuvottelut kuuluvat mielestäni jonkin aivan muun vaalin jälkimaininkeihin.

Toinen tuohduttava asia on sähköinen äänestäminen. Oikeusministeriön kertoi tänään, että yli 200 sähköisesti annettua ääntä jäi menemättä perille. Tässä tilanteessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin äänestyksen uusiminen kyseisissä kunnissa, kuten Jyrki Kasvi ennätti jo vaatimaan. Mitäköhän todellista lisäarvoa sähköisellä äänestyksellä voidaan saavuttaa? Äänestäminen ei ainakaan tulosten mukaan helpotu lainkaan. Lisäksi lippuäänten laskeminen on aina sujunut ripeästi ja mallikkaasti.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.