Hyviä uutisia

Reissatessani eilen junalla Karjaalle, puhelimeeni toisti merkittävän uutislähetyksen. Arto Nurmi sivusi paria ulkomaalaispolitiikkaa koskevaa kyssäriä. Ulkomaalaisasiat ovatkin olleet kuumaa kamaa viimeaikaisissa viini-, viina- ja olutpöytäkeskusteluissamme. Korkein hallinto-oikeus päätti kahden somalialaisen elämäntaparikollisen karkottamisesta Somalimaahan. KHO teki hienon ennakkopäätöksen. Kaikille tulisi tarjota mahdollisuus, mutta jos pohjoismainen elämäntapa ei napostele, tulee valtiovallalla olla myös kovemmat kenot käytettävissä.

Karkottamista voisi verrata ydinvoiman käyttöön. Ydinvoimalla ei ratkaista ongelmaa, vaan se on väline seurausten hillitsemiseksi siihen asti kunnes todellinen ongelma ratkaistaan. Suomen tulisikin panostaa ulkomaalaisten kouluttamiseen ja sopeuttamiseen. Uutisissa kerrottiin myös 6%:n työttömyydestä, joka mielestäni kertoo käytännössä täystyöllisyydestä. Turhaa siis mussuttaa, että Suomessa ei tulisi olemaan pulaa työntekijöistä.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.