Aluepolitiikan näkymätön käsi

Palestiinan tilanne on täysin oma lukunsa, mutta myös toinen asia on tuohduttanut niin pitkään, että en pysty enää pysymään erossa näppäimistöltä. Vanhasen 2. hallitus on nyt todellakin mennyt liian pitkälle puutarhatonttualueellistamispolitiikassaan. Hyssälä on kovaa tahtia SIIRTÄMÄSSÄ toimivaa Lääkelaitosta pois Helsingistä. Aivan uskomatonta! Onneksi Lääkelaitoksen työntekijät ovat kovaa sakkia ja tehneet selväksi, etteivät he muuta mukana. Lopputulos on siis se, että varsinainen Lääkelaitos muuttaa, mutta työntekijät eivät.

Huhujen mukaan myös Tilastokeskusta ollaan puuhaamassa pois Helsingistä. Miksi Suomen maaseutu täytyy keinotekoisesti pitää asuttuna? Alueellistamishöpötyksestä kärsitään tällaisella menolla niin taloudellisella kuin henkiselläkin tasolla. Rahaa valuu hukkaan ja perheet jokautuvat eri paikkakunnille. Eikö aluepolitiikan voisi jättää Darwinin tai näkymättömän käden hoidettavaksi?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.