Adolf ratsastaa taas

Eilisen Hesarin etusivu pakotti minut tarttumaan kännykkääni ja kirjoittamaan tämän viestin. Myönnettäköön, että olen jo useampaankin otteeseen kerennyt maahanmuuttoasioista ennenkin jauhaa. Asia nyt vaan on äärimmäisen tärkeä.

Etusivulla komeili siis eurovaaliehdokas Kai Pöntinen sloganillaan: “sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi!”.  Vaalisivustollaan Pöntinen ehdottaa, että Suomen rajat laitettaisiin kiinni ja maahan päästettäisiin vain “todellisessa hädässä olevat ja työperäiset maahanmuuttajat”. Hän myös marisee siitä, että maahanmuuttajille opetetaan ruotsia — maamme toista virallista kieltä.

httpv://www.youtube.com/watch?v=EDIMm_v7Dfg
(Pöntisen mainosvideo)

Haluaisin löytää yhdenkin maahanmuuttajan, jonka unelmana ei olisi itsensä tai perheensä elättäminen omalla työnteolla. Ulkomaalaisperäisistä ystävistäni monet lähettävät pienistä ansioistaan ison osan myös kotimaahansa Kurdistaniin tai Somalimaahan. Kuinka moni maahanmuuttaja todellisuudessa haluaa olla työtön? Luuleekohan Pöntinen, että maahanmuuttajien mielessä on “suomalainen unelma” eli ränsistynyt lähiöasunto satelliittiantennilla ja työttömyys? En usko. Ehkä vika onkin vastaanottajissa eli meissä.

Ihmettelen, että kokoomuslaisen annetaan ratsastaa maahanmuuttovastaisuudella. Eikö tämä ollut perussuomalaisten juttu? Kyseiset tapaukset tuovat mieleeni Harri Korhosen — yksi elämääni suuresti vaikuttaneista loistavista opettajista — varoitukset. Hän kertoi historiantunnilla, kuinka kaikkien rasistisvivahteisten puhujien olkapäillä ratsastaa itse Adolf Hitler. Kuka siis ratsastaakaan kenellä ja millä arvoilla?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , . Bookmark the permalink.