Mestat, etäisyydet ja transportaatio

Singapore / Helsinki -kartta

Singapore / Helsinki -kartta

Singapore on osoittautunut varsin massiiviseksi saareksi. Oma kampuksemme on siis aivan lännessä eli käytännössä Singaporen Otaniemessä. Otaniemestä löytyy kaikki: uima-allas palmujen juurella, sporttimahdollisuudet, kaupat, ravintolat… Yliopiston ilmainen shuttle bus kyydittää opiskelijoita ilmastoiduilla autoilla ympäri kampusta.

Koko saaren sydän löytyy kuitenkin keskeltä ja etelästä. Bussilla ja MRT:llä matka ytimeen taittuu hiukan alle tunnissa. Tänään päivällä reissailimme jättimäiselle Vivocityn ostarille morjestamaan HSE:ssa ja nyt NUS:ssa opiskelevaa Tommia. Haahuillessamme National Geographicin liikkeessä, kuului takaa “Svante”-huudahdus. Huutajana oli informaatioverkostojen koulukaverini Tiia. Tiia opiskelee NUS:ssa kaikkea jännää ja asustelee Singaporen Töölössä — Commonwealthissa.

Paikallisten fuksikinkereiden loppuillallinen

Paikallisten fuksikinkereiden loppuillallinen

Iltasella nautiskelimme paikallisissa merkeissä paikallisten fuksien fuksiaisten päättymistä. Tarjolla oli sapuskaa, mehua, musiikkiesityksiä, kisailuja, palkintojenjakoa sekä eurooppalaisen nousuhumalan kaltaista aasialaista innokkuutta.

PS Kirjoituksen kellonaika on oikein. Jauhoimme kämppikseni kanssa hieman Singaporesta, Kiinasta, Kiinan meiningistä ja maailman menosta.

This entry was posted in Päiväkirja, Singapore and tagged , . Bookmark the permalink.