Mielenkiintoinen matka Myanmariin

Lonely Planet ja Wikitravel tiesivät etukäteen kertoa, että matkasta Myanmariin tulee mielenkiintoinen. Esimerkiksi rahaan liittyvät faktat kuulostivat vähintäänkin vekkuleilta:

  • Maassa ei ole pankkiautomaatteja
  • Luottokortit eivät kelpaa
  • Virallinen vaihtosuhde 1 USD = 6 MMK
  • Vaihtosuhde Yangonin lentokentällä 1 USD = 450 MMK
  • Vaihtosuhde Yangonin pimeillä katumarkkinoilla 1 USD = 1250 MMK
  • Rahanvaihtajat saattavat kieltäytyä vaihtamasta dollariseteleitä, joiden sarjanumerot alkavat merkeillä “CB”
  • Inflaatio n. 27 %

Shwedagon Pagoda

Shwedagon Pagoda

Kyseisistä palluroista hetkahtamatta, pakkasimme Bangkokin Suvarnabhumilla kyytiin tukut yhdysvaltalaisia in-god-we-trusteja. Saavuimme Myanmarin ykköskaupungin Yangonin uneliaalle “kansainväliselle” lentokentälle, ohitimme rahanvaihtotiskin sekä taksijonon ja hyppäsimme lennosta taksikuskin kyytiin. Kurkkasin kännykkää: “No service”. Avasin karttaohjelman: “Your location could not be determined”.
This is Burma!

Mikäli sotilasjuntit jätetään omaan arvoonsa, Myanmar näytti meille matkan aikana todella kauniit ja ystävälliset thanakalla meikatut kasvot. Yövyimme todella mukavan, junttaan kypsyneen perheen omistamassa guest housessa (kerron yhteystiedot henkilökohtaisesti, jos matkaat), vierailimme upeilla buddhalaisilla temppelialueilla sekä nautimme hyvästä ja halvasta ruoasta. Ei ihme, että lähes jokainen Myanmarin kanssamatkustaja kertoi ylittäneensä kuukauden mittaisen viisumiajan usealla päivällä hintaan 3 USD/d.

Mielestäni sotilasjuntan boikotointi ei saisi olla syynä Myanmarin syrjimiselle. Maa ja sen ihanat kansalaiset todella ansaitsevat mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa ulkomaailman kanssa. Tue vapauden ja kansanvallan aatetta sekä paikallista yrittäjyyttä! Matkusta Myanmariin!

This entry was posted in Päiväkirja, Singapore and tagged , , . Bookmark the permalink.