Amerikka ja asuinpaikka

Teininä en omasta mielestäni ollut kova kiukuttelija. Ainut ragen kohde oli Yhdysvallat välinpitämättömine mahtailuineen. Ristiriitaista, sillä vielä ala-asteen viimeisillä luokilla fanitin tähtiä ja raitoja. Amerikkalaista sotilasta ylevämpää asiaa ei ollut. Nyt ensimmäisellä varhaisaikuisuuden visiitillä sota-, energia- ja rahahommista huolimatta Amerikka kiinnostaa ja kiehtoo. Mikä tässä maassa viehättää?

Airin marsilaista ilmastonmuutosta tutkiva Berkeley-kaverin kaveri oli muotoillut ratkaisun kyssärin avulla: “Missä olisit halunnut asua 100-luvulla?”

Piilaaksossa asioita tapahtuu. Tänään otettiin poitsujen kanssa käbi ja reissattiin kuuntelemaan Tim Geithnerin fiiliksiä USA:n ja maailman taloudesta. Eventti ja Timpan höystöt noteerattiin lehdistössä ympäri maailmaa.

Mestoilla asuminen skaalautuu mikro- ja makrotasolle. Jos asuu Suomessa, missä kuuluu asua? Jos asuu Stadissa, missä kuuluu asua?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , , . Bookmark the permalink.