Vaalit, opintotuki ja oikeudenmukaisuus

Muutto- ja äänestyshulinassa povarini moleskinestä löytyi muistiinpano, joka viittasi näihin aatoksiin.

Aallon ylioppilaslehden Ainon viime numerossa oli loistava kirjoitus Satusta ja Joonaksesta. Jutun välissä oli jättimäinen Opintotuki indeksiin -mainos. Vaikka indeksiin sitominen on toki järkevää, tuli mainoksesta typerä fiilis.

Ainakin omassa kaveripiirissäni opiskelijat ottavat opinnot lunkisti, lomailevat kaukomailla ja sijoittavat “ilmaiset” opintolainat osakkeisiin tai ASP-tileille. Singaporessa vaihto-opiskelijakumppanit Kanadasta ja Yhdysvalloista olivat säästäneet  vuosia mahdollistaakseen lukukautensa.

Millä äänestyskoppeihin saataisiin tietämättömyyden verhot?

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , , . Bookmark the permalink.