Nyt kaikki sähköpostit johtamaan Roomaan!

“Hajauta ja hallitse!”, ei toimi. Sähköpostiliikenne kasvaa kasvamistaan. Lisäksi useilla internetin käyttäjillä on hallussaan useampi sähköpostiosoite. Kyseiset seikat huomioiden on yhä tuskallisempaa seurailla, kuinka ystäväni ja dataluokkien tuntemattomat naamat jaksavat kikkailla useiden huonojen webmail-palveluiden parissa. Hyviä esimerkkejä näistä kehnouksista ovat Horde IPM:t webmail.tkk.fi, webmail.helsinki.fi ja webmail.hanken.fi. Myös TaiK:n Novell ja ASE:n Outlook Web Access ovat kerrassaan käsittämättömiä virityksiä.

All in gmail

All in gmail

Jo pitkään ovat minulle esitetyt: “Mihin mailiin mä tän laitan?” tai “Mitä mailii sä käytät?” -kysymykset saaneet saman vastauksen: “Kaikki käy”. Riippumatta siitä, mihin osoitteeseen viestin laittaa, kolahtaa kirje ihanan käyttäjäystävälliseen gmail (Google Mail) -postilaatikkooni. Sen lisäksi, että kaikki minulle osoitetut sähköpostit saapuvat samaan näppärään paikkaan, voin gmail-palvelusta myös lähettää postia kaikilla hallussani olevilla osoitteilla. Ihania ominaisuuksia on lukematon määrä:

  • uskomaton määrä tallennustilaa (nyt jo yli 7 Gt)
  • viestien siisti ketjutus
  • tehokas roskapostiesto
  • näppärät suodattimet
  • liitetiedostojen pikakatselut …

Tee siis näin:

  1. Perusta gmail-tili tai käytä jo olemassa olevaa Google-tiliäsi.
  2. Uudelleenohjaa sähköpostisi muista osoitteista gmail-osoitteeseesi (ohjeita: TKK, Helsingin yliopisto, TaiK, ASE p.k.a. HSE, Hanken)
  3. Lisää sähköpostiosoitteesi gmail:n asetuksissa (Settings → Accounts and Import)
  4. Nauti helpommasta elämästä ja muista läheisiäsi!
This entry was posted in Päiväkirja and tagged , . Bookmark the permalink.