Avoin kirje joulupukille

Rakas joulupukki,

Tiedän, että Korvatunturin tuotantolaitoksesti jyllää jo täyttä vauhtia ja että sinulla on kova kiire. Pyytäisin kuitenkin, että pysähtyisit hetkeksi ja pohtisit seuraavaa.

Me maapallolaiset olemme tänä vuonna ehtineet jo tuhlata luonnonvaroja ja täyttää kaatopaikkoja ihan riittämiin. Jos joltain asiakkaaltasi puuttuu vielä lahja, toivoisin että konttiin pakattaisiin luontoa kuormittamaton palvelu. Mikäli esine on must, olisi parempi että sillä olisi sielu. Sieluttoman esineen tuntee siitä, että se löytyy kaatopaikalta muutaman vuoden päästä, vuoden päästä tai jopa jo loppiaisena. Hankintoja tehdessäsi tuntomerkkeinä toimii teksti “Made in China”, kolmiotunnus P-kirjaimella alkavalla kirjainyhdistelmällä tai/ja erittäin halpa hinta. Älä sekaannu näihin!

Sielullisen esineen taas tunnistaa tekstistä: “design by Ihmisen Nimi”. Esinelle syntyy sielu myös silloin, kun lahjan antaja on omilla pikku kätösillään osallistunut sen valmistamiseen.

Hyvää joulua!
-sS

PS Esimerkiksi tässä pari linkkivinkkiä:

PPS

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.