Ajan hammasrattaiden suhteellisuusteoria

Hupsista! Taas vaihtui vuosi. Tuntuu, että aika kuluu jatkuvasti nopeammin ja nopeammin. Vuodet tuntuu kuukausilta, kuukaudet viikoilta ja niin edelleen. Nuorenpana vuorokaudet tuntuivat vuorokausilta ja joulukuun 23 ensimmäistä päivää tuntui vuodelta. Mistä ajan nopeutuminen johtuu?

Vastaus löytyy suhteellisuudesta. Olen itse tänään iältäni muutamaa päivää vaille 25 vuotta (tarkalleen 9118 päivää). Poikani on 52 päivää vanha. Tämä tarkoittaa, että kuluva vuorokausi on kuluneesta elämästäni 0,0109673174 % ja poikani elämästä 1,92307692 %. TKK:n lyhyellä matikalla voi laskea, että poikani tuntee tämän kuluvan vuorokauden suhteessa saman pituisena kuin minä ajanjakson tästä juhannukseen.

Paras siis painaa kansi kiinni ja lähteä leikkimään.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat, Top 5 and tagged , . Bookmark the permalink.