Vempaimet ja elämänlaatu

Puhelin numero 1 oli uunituore Nokian 6110. Loistava laite!

Ekojen älypuhelinten puskiessa markkinoille aloin kummastella kansalaisia, jotka halusivat ainoastaan puhelimia, joilla voi soittaa. Itse fiilistelin ja virittelin omaa Nokia 3650 -puhelintani, joka oli 6110:n tavoin edellä aikaansa. Räpsin tuhansia fotoja, taustakuva ja ääniprofiili vaihtui matkapuhelinmastojen eri solujen mukaan (koulussa äänetön ym.), kavereiden soittaessa ruutuun ilmestyi soittajan kuva ja puhelin soitti uniikkia soittoääntä, tsättäsin ilmaiseksi bluetoothin avulla frendeille eri luokkahuoneisiin, puhelimen muistissa oli itse kokoamani jättimäinen “Helsingin kartta.GIF”, jonka avulla mestat löytyivät.

Kolmas vallankumous koitti iPhonen myötä. Pitkän harkinnan jälkeen poistin 3G-version, kun se saavutti Suomen. Käytökokemus oli jotain aivan uskomatonta. Eron tuntee, kun heilauttaa karttaa mihin tahansa suuntaan. Oi sitä smootheutta! Puhelin tosin kesti tasan vuoden ja viikon ehjänä. HOME-nappi hajosi. Luuri myös hidastui hidastumistaan, heitti herjaa: “no SIM” ja viimein muutaman viikkoa sitten sammui kokonaan, kun ytitin päivittää paria applikaatiota. Akku ei koskaan kestänyt yli vuorokautta.

iFöönin spragattua ja kesäduunirahojen kilahdettua on tullut taas funtsittua laitehankintoja. Pakko purkaa pari aatosta:

  1. iPhone ei oo enää hipsta. Voiskohan nokialaiset ottaa tän skenen haltuun? Pitänee kysyy Spagulta tai Sorsalta.
  2. Käsittämätöntä miten jengi kuolaa kaikkea omenalogollista. iPadille en oo vieläkään löytäny pätevää funktiota (OK, jonkun kompleksisen asian esittäminen digitaalisesti, mutta ainakin nettilorvinta hoituu 10 kertaa tehokkaammin Makkosella tai PC:llä). Pidin hallussa viikon verran prototyyppimme käyttöliittymänä toiminutta tablettia. Osottautu käyttökelposeks ainoastaan lennolla, jolla läpäsin Sätkän kanssa Angry Birdsin.

    Voiks joku kertoo mulle, miten iPad parantaa elämänlaatua?

    Esimerkiksi uutisten lukemisessa on paljon mielenkiintosempaa laajentaa lukutottumustensa sisältöä kuin välineistöä!

  3. Android on nykyään yhtä smooth kun iOS! Lisäks käyttäjä päättää puhelimestaan — ei Steve Tim.
  4. Kesäduunissa käteen heitettiin E52. Träkkäsin tsygäilyt, tsekkailin sisään, wikipediatin ja navigoin. Akkua latasin vain keskellä viikkoa ja viikonloppuna!! Puhelin jolla voi soittaa (vrt. aikaisempi iPhone)!
  5. Oikeesti tartten nää (in particular order): puhelin (luotettavuus, valmius- ja käyttöaika), hetkien dokumentointi (kamera), navigointi (kartta, gps), informaatio (diisentti selain).

Pitänee siis jatkaa tällä pöytälaatikon Noksulla!

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , , , . Bookmark the permalink.