Ihmisroutujen älykkyydessä on eroja

Keskustelu Sabirin kanssa sai minut taas käyttämään aivoja tehokkaammalla, nautinnollisella tavalla. Kiitos. Hesarissa pohdittiin pari viikkoa sitten taas, miten joku on tutkinut eriväristen ihmisten älykkyyden eroja. Testissä oli loogista päättelyä yms.

Miten typerää tämä on? Kaikki ihmiset omaavat saman potentiaalin oppia mitä tahansa. Jos testi koostuu kysymyksistä, jotka perustuu länsimaiseen kulttuuriin, ja joihin länsimainen koulujärjestelmä tarjoaa vastaukset, ei testissä ole mitään järkeä.

Ainut kysymys, millä ihmisen älykkyydestä saadaan jotain todellista irti on: “Onko eri ihmisrotujen älykkyydessä eroa”. Jos vastaaja vastaa ei, on vastaaja älykäs. Jos sama testi toistetaan tarpeeksi monelle rodun edustajalle, saadaan älykkyyseroista jotain pientä osviittaa.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ihmisroutujen älykkyydessä on eroja

 1. din onket Jossi says:

  snälla svante” tyvärr så jag bekantade mig med en rad vetenskapliga undersökningar gällande olika människorasers intellekt, och jag kan upplysa dig om att:
  1. Japaner är intelligentaste
  2. Kineser
  3. Europeer
  4. Indier
  5. Indianer
  6. De svarta är dummaste av alla.
  Tyvärr. Detta säger entydigt alla undersökningar (man kan ju mäta intellekt med en hel varia av metoder).
  Däremot säger dessa undersökningar inte att ALLA negrer är dumma, eller att alla vita är smarta, minnsannerligen inte. Och inte heller kan intellekt anses som basis för att mervärderera någon. För var drar vi då gränsen? Men ASA det är för dig bara att acceptera: det finns stora rasbaserade skillnader oss människor emellan. Sedan är det ju en annan sak, att ingen av oss är ju “renrasig”, utan alla individer är mer eller mindre blandade mix av olika raser. Såsom Paasikivi sade: källan till all visdom är att erkänna fakta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *