Ihmisroutujen älykkyydessä on eroja

Keskustelu Sabirin kanssa sai minut taas käyttämään aivoja tehokkaammalla, nautinnollisella tavalla. Kiitos. Hesarissa pohdittiin pari viikkoa sitten taas, miten joku on tutkinut eriväristen ihmisten älykkyyden eroja. Testissä oli loogista päättelyä yms.

Miten typerää tämä on? Kaikki ihmiset omaavat saman potentiaalin oppia mitä tahansa. Jos testi koostuu kysymyksistä, jotka perustuu länsimaiseen kulttuuriin, ja joihin länsimainen koulujärjestelmä tarjoaa vastaukset, ei testissä ole mitään järkeä.

Ainut kysymys, millä ihmisen älykkyydestä saadaan jotain todellista irti on: “Onko eri ihmisrotujen älykkyydessä eroa”. Jos vastaaja vastaa ei, on vastaaja älykäs. Jos sama testi toistetaan tarpeeksi monelle rodun edustajalle, saadaan älykkyyseroista jotain pientä osviittaa.

This entry was posted in Mielipidekirjoitukset ja kelat and tagged , . Bookmark the permalink.